Dve godine živela sa lešom majke jer joj religija tako nalaže: Bizarna odbrana osumnjičene iz Ćićevca!
Policija, ilustracija, Foto: Petar Aleksić

sekta?

Dve godine živela sa lešom majke jer joj religija tako nalaže: Bizarna odbrana osumnjičene iz Ćićevca!

Žena V. M. (66) uhapšena je 30. jula u selu kod Ćićevca nakon što je policija u njenoj kući zatekla leš njene majke V. M. (92) u poodmakloj fazi raspadanja

Objavljeno:

Protiv V. M. (66) iz okoline Ćićevca vodi se pretkrivični postupak zbog sumnje da je ubila svoju majku V. M. (92), ali da smrt nije prijavila niti je pokojnicu sahranila

Žena V. M. (66) uhapšena je 30. jula u selu kod Ćićevca nakon što je policija u njenoj kući zatekla leš njene majke V. M. (92) u poodmakloj fazi raspadanja. Iako se isprva mislilo da majku nije sahranila kako bi nastavila da prima njenu penziju, ispostavilo se da je ipak uhapšena zbog sumnje na ubistvo!

Kako Kurir saznaje, V. M. je puštena nakon 24 sata provedenih u pritvoru, ali pretkrivični postupak je u toku. Šta se pre dve godine dogodilo u kući majke i ćerke u okolini Ćićevca otkriće istraga, a naš izvor kaže da je V. M. nakon privođenja iznela bizarnu odbranu.

Deluje kao sekta

- V. M. je ispričala da je njena mama umrla prirodnom smrću, ali da je ona nije sahranila jer to nije u skladu sa njenim verovanjima. Naime, objasnila je da ona pripada religiji po čijim običajima je da ako neko umre u kući, telo mora tu ostati dve godine, pa tek onda da se sahrani. Tvrdila je da je ona samo želela da "ispoštuje" te religijske običaje. Deluje kao da je žena u nekoj sekti - kaže naš izvor i dodaje da je V. M. takođe naglasila da nije podizala majčinu penziju posle njene smrti, jer majka nije ni imala penziju.

- Takođe, istakla je da je bila mnogo vezana za majku i da su imale poseban odnos, pa da je pored religijskih razloga imala i emotivne razloge zbog kojih je dve godine živela sa majčinim lešom u kući.

Da motiv V. M. za držanje pokojnice u kući nije materijalne prirode, za Kurir je potvrdio i njen advokat Nenad N. Žujić. On ističe da su priče o tome da je njegova klijentkinja čuvala leš da bi primala penziju neistinite.

- Pokojna majka mog klijenta nije imala primanja, stoga ona leš žene nije čuvala zbog penzije. Takođe, Više javno tužilaštvo nije ni lišilo mog klijenta slobode zbog bilo kog krivičnog dela vezanog za zlouptrebe sa Republičkim fondom za penzijsko i zdravstveno osiguranje, već zbog sumnje na ubistvo - objašnjava za Kurir advokat Žujić i dodaje da je V. M. posle hapšenja zadržana do 48 sati, ali da je po prispeću preliminarnog izveštaja obdukcije da nije u pitanju nasilna smrt ona puštena na slobodu.

Pucnjava, Sombor, Policija
foto: Printscreen/RTS

Žujović je zatim naveo i "da je u toku pretkrivični postupak, te da zbog toga moli sve zainteresovane strane za ovaj slučaj da poštuju prezumpciju nevinosti V. M.".

Patološka vezanost

- Za sada je jedino tačno da je V. M. leš svoje majke čuvala zbog patološke vezanosti i privatnih verovanja o čemu ona ne želi da se izjašnjava - istakao je advokat.

Starija žena, podsetimo, umrla je 28. jula 2022. godine, da bi tek dve godine kasnije bila otkrivena njena smrt. Policija je dolaskom na adresu zatekla jeziv prizor - posmrtni ostaci žene zatečeni su na krevetu, umotani u foliju, tepihe i ćebe.

Policija
foto: RINA

Da se nešto čudno dešava u kući majke i ćerke primnetile su komšije.

- Pozvali su policiju i rekli da im je nešto čudno, da stariju komšinicu ne pamte kad su videli... Policija je potom došla na adresu i zatekla ćerku u bašti kako nešto kopa. Kada su je policajci pitali: "Gde ti je majka?", V. M. je rekla da je majku oterala kod svoje bivše kolegincie u drugo selo, jer su se posvađale - kaže izvor i nastavlja:

- Policija je tada otišla kod koelgince, ali tamo nisu zatekli staricu, a žena je bila šokirana. Nakon toga, policija se opet vratila u kuću kod Ćićevca i pretresom kuće zatekli su leš.

Poseban odnos: "Treba mi hlebić za moju mamicu"

Komšije kažu da su ćerku starice redovno viđali u prodavnici u poretkle dve godine, ali nikada za to vreme niko nije posumnjao da se u njihovoj kući događa nešto ovako jezivo.

- Majka se udala ovde i dovela V. M. koja joj je ćerka iz prvog braka. Taj njen očuh je bio dobar, ali je umro i one su ostale da žive na njegovom imanju.

Ćerka je godinama bila zaposlena u fabrici i otišla je nedavno u penziju - istakle su zatečene komšije:

- V. M. je bila čudna, znala je da dođe u prodavnicu i kaže: "Treba mi hlebić za moju mamicu". Stalno joj je tepala, delovalo je kao da imaju neki poseban odnos. Ona se pre hapšenja sve vreme normalno ponašala, nije odavala utisak osobe koja nešto krije, ali ni na kraj pameti nam nije bilo da je toliko dugo živela sa lešom u kući.

Bonus video:

05:47

Ovo je Hrvatskoj trn u oku kod Srbije Stručnjaci analiziraju hapšenje špijuna u Beogradu: Plasiraju destabilizaciju naše zemlje

(Espreso/Kurir/J.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.